Me Myself and I

Over mij

Ik hou van design, ik hou van het ontwerpvak, er is niets wat ik liever doe dan dat. In 1998 heb ik de kunstacademie in Arnhem afgerond. Toen al gefascineerd door de mogelijkheden van het internet ben ik direct aan de slag gegaan bij een webbureau. Alles was nieuw en stond nog in de kinderschoenen. Ik heb gepionierd met HTML en CSS, die talen ben ik nooit verleerd. Zij aan zij met programmeurs heb ik gewerkt aan Content Management Systemen, Applicaties, User Interfaces en Websites (de termen 'Backend' en 'Frontend' bestonden nog niet ;-). Affiniteit met ‘online’ heb ik altijd gehouden.

Na ruim 7 jaar heb ik de stap naar een communicatie/reclamebureau gemaakt. Ik voelde op dat moment de behoefte om meer aan het begin van ontwerptrajecten te staan en me weer grafisch en printtechnisch te ontwikkelen. Zo heb ik daar mijn online ervaring aangevuld met alle kennis op drukwerk-, presentatie en ruimtelijk gebied.

Vervolgens deed de kans zich voor om Art Director te worden bij een communicatiebureau in Delft. Daar heb ik meer dan 7 jaar leiding gegeven aan een studio met 5 ontwerpers/dtp’ers. Als Art Director en lid van het Management Team heb ik daar samengewerkt met communicatie adviseurs (intern en extern), schrijvers en projectleiders.

Daarna ben ik zelfstandig verder gegaan en heb de afgelopen jaren aan een aantal zeer diverse opdrachten gewerkt. Daarnaast ben ik me creatief als kunstenaar gaan ontwikkelen.

Kennis maken? Ik spreek graag af voor een kop koffie en een goed gesprek, waarin we kunnen ontdekken of we wat voor elkaar kunnen betekenen. Bel 06 2230 8073; app of mail me gerust!

/martijnCurriculum Vitae

April 2016 - Heden | Free-Lance ontwerper
Grafisch Ontwerper / Art Director
De afgelopen jaren aan zeer diverse opdrachten gewerkt. Daarnaast ben ik gaan edelsmeden, schilderen en sculpturen maken.

Oktober 2021 - Mei 2022 | Atelier Assistent
Begeleider / creatieve vraagbaak
In het atelier van de UNIT Academie in Nijmegen heb ik jongeren en jongvolwassenen met beeldend talent geholpen zich verder te ontwikkelen. UNIT Academie richt zich in het bijzonder op mensen met een vorm van autisme of aanverwante problematiek met een normale of bovengemiddelde intelligentie én met talent in beeldende kunst en vormgeving. Geweldig leuk om met educatie bezig te zijn, helemaal met deze bijzondere doelgroep.

November 2008 - Maart 2016 | KEPCOM (Klats en Poseidon BV), Delft
Art Director
Creatief verantwoordelijk/eindverantwoordelijk voor alle creatieve productie / Aansturen creatief team (5 m/v ontwerpers en dtp-ers) / MT lid / Voorzitten en begeleiden creatieve sessies (brainstorm) intern en bij klanten / Presenteren van ontwerpvoorstellen aan klanten / Intake gesprekken bij klanten / Ontwerpen en uitvoeren van opdrachten voor gedrukte en digitale media.

Februari 2006 - Oktober 2008 | FLINT Creatieve Communicatie, Naaldwijk
Senior Designer
Ontwerpen van brochures, periodieken, huisstijlen en websites / Presenteren van ontwerpvoorstellen aan klanten / In samenwerking met communicatie adviseurs bedenken van campagnes / Het voeren van intakegesprekken met klanten en prospects / Begeleiden van stagiaires.

September 1998 - Januari 2006 | EastSite, Arnhem
Interaction Designer
Ontwerpen van websites en user interfaces (UX en UID) / het zelfstandig bouwen van websites in HTML of in samenwerking met programmeurs - realiseren van websites voor integratie met content management systemen (Front end) / Grafisch ontwerp / logo's, huisstijlen, brochures, flyers / Het voeren van intakegesprekken met klanten en prospects / Presenteren van ontwerpvoorstellen aan klanten / Het aansturen van collega’s met minder ervaring / Het geven van HTML basiscursus bij klanten / Begeleiden van stagiaires.

Opleiding
1993 - 1998 Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (ArtEZ) Grafisch Ontwerpen
1991 - 1992 Grafisch Lyceum Utrecht
1987 - 1990 Academie Minerva Groningen Grafisch Ontwerpen / Ruimtelijk Ontwerpen
1981 - 1987 HAVO - St. Maartens College, Haren

Software kennis
Adobe Photoshop
Adobe Illustrator
Adobe InDesign
HTML / CSS
MS Word
MS PowerPoint

Talen
Nederlands
Engels
Frans (basis)

Hobbies
Edelsmeden (sieraden); Ook hier speelt het ontwerpen een grote rol, daarnaast vind ik het heel er prettig om nog echt met mijn handen te werken en iets tastbaars te creeëren; Klassieke automobielen in het algemeen, en de Citroen DS (snoek) in het bijzonder; Muziek / Concert en festival bezoek; Frankrijk; slenteren door (grote) steden; architectuur; zee en strand.